Strijdend s.v. Rijssen behoudt gelijkspel tegen Eilermark

Gepubliceerd op: zaterdag 28 september 2024
s.v. Rijssen heeft het eerste puntje te pakken in het competitiejaar 2024-2025. Tegen Eilermark bleef het duel onbeslist en stond er uitieindelijk 1-1 op het scorebord.

In een spannende ontmoeting tegen Eilermark lieten de mannen van s.v. Rijssen zien wat het betekent om als team te strijden. Met een solide verdediging en een gedisciplineerd middenveld en aanval slaagden de Rijssenaren er in de eerste helft in om regelmatig de bal te veroveren en kansen te creëren. Achterkamp was gevaarlijk toen hij met een fraaie solo naar binnen trok en met zijn linker op doel schoot, maar de keeper van Eilermark wist nog net redding te brengen. Niet veel later sloeg s.v. Rijssen toe: een goede corner van Niek Averesch werd bij de tweede paal knap binnengekopt door Brugts, die met zijn treffer zijn alertheid bewees.

Ook Koezen was dicht bij een doelpunt, toen hij een keihard schot op de doelman van Eilermark afvuurde. Helaas raakte de bal alleen de bovenkant van de lat. Eilermark had weliswaar veel balbezit, maar wist dat niet om te zetten in grote kansen. Ze probeerden het spel snel te verplaatsen en speelden verzorgd, maar door vernuft en creativiteit in de aanval te missen, konden ze de Rijssense verdediging niet verassen. Een enkele snoeiharde voorzet die door iedereen werd gemist en een vrije trap waren het gevaarlijkste dat de tegenstander in de eerste helft liet zien.

In de tweede helft tapte Eilermark uit een ander vaatje. Het team had veelvuldig de bal en zette s.v. Rijssen steeds meer onder druk. Toch wisten ze, ondanks hun overwicht, geen uitgespeelde kansen te creëren. Exemplarisch voor hun spel was het doelpunt dat viel: Brunnekreef deed een verwoede poging om de bal te onderscheppen en via-via viel de bal plots voor de voeten van een Eilermark-speler, die zonder aarzeling de trekker overhaalde en de gelijkmaker binnen schoot.

Het restant van het duel speelde zich vooral op het middenveld af. s.v. Rijssen probeerde wel om uit te breken, maar kon niet meer voor grote kansen zorgen. De Rijssenaren leken tevreden met het toelaten van het balbezit van Eilermark, omdat dit weinig gevaar opleverde. In de allerlaatste minuut volgde er nog wel een hectisch moment, toen Eilermark op doel schoot en de bal via de voeten van Loohuis gelukkig naast ging. Een domper in de slotfase bleef s.v. Rijssen zodoende bespaard.

De 1-1 eindstand was een terechte beloning voor de inzet van het team van Jeroen Noordegraaf.

Volgende week wacht het uitduel tegen HSC, waar het een weerzien wordt met oud-trainer Bjorn Hodes. De Rijssenaren gaan er met vertrouwen naartoe, vastbesloten om opnieuw te laten zien wat ze in hun mars hebben.